VITELLO TONNATO BURGER

VITELLO TONNATO BURGER

  • Barbecue
  • Hoofdgerechten

Ingrediënten

10 Personen

  • 1,5 kg kalfsgehakt
  • 2 st rode ui, fijn gehakt
  • 100 g zwarte olijven, zonder pit
  • 10 st hamburgerbroodjes
  • olijfolie
  • 1 el APOLLO PROFESSIONAL BBQ BEEF RUB  
  • 1 el APOLLO PROFESSIONAL KNOFLOOKPUREE 
  • 1 el APOLLO PROFESSIONAL OREGANO GESNEDEN 
  • 200 g APOLLO PROFESSIONAL KAPPERTJES NON PAREILLE
Vitello-Tonnatosaus:
  • 2 blikjes tonijn op olie, uitgelekt
  • 600 g mayonnaise
  • 1 st gekonfijte citroen, schil in fijne blokjes gesneden

Bereiding

  1. Doe het kalfsgehakt met de ui, KNOFLOOKPUREE, OREGANO GESNEDEN, fijngehakte olijven en tweederde van de KAPPERTJES NON PAREILLE in een mengkom en voeg de BBQ BEEF RUB naar smaak toe. Meng alles goed en maak 10 burgers.  
  2. Mix voor de saus de tonijn, mayonnaise en citroen tot een gladde saus.
  3. Grill de burgers mooi rosé op een hete barbecue of grillpan gedurende 10 minuten. Rooster ook de opengesneden broodjes even.
  4. Bak de rest van de KAPPERTJES NON PAREILLE in een beetje olijfolie mooi bruin en krokant. 
  5. Besmeer de onderkant van de broodjes met een beetje saus, leg hierop wat rucolasla en vervolgens de burger. Decoreer verder met de saus, gebakken KAPPERTJES NON PAREILLE, tomaat en cress.