Over Apollo

Smaakmaker voor professionele keuken

Een chef werkt alleen met de allerbeste ingrediënten – en terecht. Of het nu gaat om een horecazaak, cateringbedrijf of grootkeuken: Apollo is dé partner voor alle culinaire hulpmiddelen zoals kruiden, specerijen, sauzen, bouillons en andere smaakmakers die chefs in staat stellen nieuwe creaties te ontwikkelen.

Mee met de laatste trends

De culinaire wereld staat niet stil. Verwachtingen rond de smaak, functionaliteit en voedingswaarde van producten swingen de pan uit. We volgen de consumententrends en marktevoluties op de voet en integreren ze in vernieuwende, hoogwaardige ingrediënten die op alle vlakken excelleren. We bieden kwaliteit, gebruiksgemak en duurzaamheid met onze totaaloplossingen en service en ondersteuning op maat via onze eigen foodservice-chefs.

Efficiënte dienstverlening

Onze chefs, wetenschappers, ingenieurs en technologen hebben een ontembare passie voor lekker eten. We hebben directe toegang tot de meest kwalitatieve ingrediënten via ons moederbedrijf Solina, dat wereldwijd grondstoffen aankoopt. Met onze eigen uitgebreide, ervaren R&D-afdeling en verschillende productiesites in België en Nederland scherpen we onze efficiënte dienstverlening aan.

Add a pinch of Apollo Essential

Apollo Essential is dé verrassing in elke keuken. Vernieuwde convenience met intense en complexe smaaktoetsen die elke chef naar een hoger niveau tilt.

Add a pinch of Apollo Professional

Apollo Professional staat garant voor onmisbare grondstoffen vervat in een brede waaier aan culinaire hulpmiddelen voor elke chef.

Add a pinch of Apollo Functional

Apollo Functional verhoogt de efficiëntie in gebruiksgemak, verpakt in grote verpakkingen en sterk gefocust op rendement.

Ervaring in overvloed

Apollo is een foodservice-merk van Solina, een Europese voortrekker in de voedingssector. Als lid van deze groep kunnen we terugvallen op de ervaring en expertise van meer dan 3600 foodprofessionals.

NEXTERA® : innovatie in alternatieve proteïnen

Met NEXTERA® tillen we vleesvervangers naar het volgende niveau. Zo overtuig je zelfs de grootste vleesliefhebber. Onze jarenlange expertise in smaakvol koken garandeert kwaliteit. In een mum van tijd creëer je voor elke klassieker een plantaardig alternatief of ga je voor een volledig nieuwe smaakervaring. 

Laat je inspireren

Apollo is een merk van Solina, een toonaangevende wereldwijde partner voor de voedingsmiddelenindustrie, foodservice, slagerij en voedingssector, die op maat gemaakte ingrediëntenoplossingen ontwerpt, uitblinkt in geperfectioneerde smaak, verbeterde voeding en geoptimaliseerde functionaliteit, die bijdragen aan de creatie van voedsel dat goed is in elke zin van het woord, goed voor mensen, goed voor de planeet. Solina's culinaire voedingsoplossingen variëren van droge kruiden, coatings en functionele mengsels tot vloeibare sauzen, marinades en meer.

Door ingrediënten van over de hele wereld in te kopen, culinaire creativiteit en technische knowhow uit meer dan 30 R&D-centra toe te passen en door te opereren vanuit 18 landen verspreid over Europa en Noord-Amerika, combineert Solina haar wereldwijde aanwezigheid met lokale marktnabijheid om klanten te begeleiden bij het creëren van voedingsmiddelen waar de consument naar verlangt. Solina heeft meer dan 3.400 werknemers en bedient klanten in meer dan 75 landen. Wij maken voeding belangrijk voor mensen en de planeet.

LEES MEER