Culinaire Sauzen, de smaakvolle basis in iedere keuken

Categorieën : Nieuws 

Nieuwe receptuur, zelfde handige verpakking!

De bekende klassiekers hebben een culinaire upgrade gekregen en zijn aangevuld met een ‘new kid in town’: onze nieuwe tortillasaus. Wie mee wil spelen op vlak van streetfood en tex mex, hoeft dus niet verder te zoeken.

Onze culinaire sauzen zijn gemaakt met kwaliteitsingrediënten, volgens authentieke receptuur en afgevuld met moderne hotfill technologie. Deze zorgt ervoor dat zowel smaak als textuur behouden blijven, dankzij het unieke kookproces zonder na-pasteurisatie of sterilisatie, en dit zonder verlies van stabiliteit bij opwarmen en afkoelen. 

Bij Apollo zijn we ook mee met de uitdagingen van vandaag: de sauzen hebben een laag zoutgehalte, bevatten geen gluten of msg en een aantal zijn daarbovenop vegan

Culinaire Sauzen

Schakel cookies in om toegang te krijgen tot deze inhoud

Demi-Glace

Stazak 1 kg

Deze culinaire basis onderscheidt zich door zijn natuurlijke smaken, wat het mogelijk maakt eindeloos te gaan combineren. Rode wijnsaus, een zachte jus met tijm of een dragonsaus zijn maar enkele voorbeelden. Ook wie nog wat meer diepte wil geven aan zijn stoofschotels zit met deze demi glace helemaal goed.

Jussaus

Stazak 1 kg

De jussaus is een echte meerwaarde in de keuken: weinig werk, maar heel veel smaak, te gebruiken als puur braadvocht afgewerkt met wat hoeveboter of een toets van graanmosterd maar ook wanneer een stoofpotje wat extra power kan gebruiken, is de jussaus een ideale bondgenoot.

Tortillasaus

Stazak 700 g

De nieuwste telg in de familie van onze culinaire sauzen is zowel koud als warm te serveren, 100% vegan én helemaal mee met de streetfood trend. Met typische smaken zoals komijn, chipotle en jalapeño voeg je met deze saus snel en makkelijk Mexicaanse vibes toe aan een gerecht.

Peperroomsaus

Stazak 1 kg

Als vaste waarde in de meeste keukens heeft deze saus volgens ons niet heel veel introductie nodig. Met een aantrekkelijke kleur en een heerlijk pittige smaak lost deze saus zonder moeite alle verwachtingen van een rasechte peperroomsaus in.

Hollandaisesaus

Stazak 1 kg

Lekkere volle botersmaak in balans gebracht met een subtiele zurige toets, dat is waar deze saus voor staat. Een hollandaise matcht optimaal met delicate componenten zoals vis en asperges, maar kan ook opgewerkt worden: varieer met mosterd voor een dijonnaise of met wat opgeklopte room voor een luchtige mousseline.

Champignonroomsaus

Stazak 1 kg

Een rijke saus met garnituur die niet alleen een perfecte match is met diverse klassiekers, maar daarnaast ook pastagerechten zonder moeite naar culinaire hoogtes brengt.

Stroganoffsaus

Stazak 1 kg

Met zijn Russische roots heeft deze saus een typische smaak waarbij vooral paprika kenmerkend is. Onze stroganoffsaus is inclusief garnituur én daarbovenop ook vegan en heeft zo alle troeven voor een efficiënte en zorgeloze toepassing.

Bearnaisesaus

Stazak 1 kg

Deze klassieker met typische dragonsmaak kan zowel warm als koud gebruikt worden en rijmt heerlijk met gegrilde componenten. Voeg eenvoudigweg tomatenpuree toe voor een choronsaus.

Tip: serveer uit een sifon voor nog meer luchtigheid.