Ingrediënten

10 Personen

  • 10 à 20 verse sint jacobsschelpen in schelp 
  • 1 st venkel, in zeer fijne blokjes gesneden, groen apart bewaren 
  • 2 dl droge witte wijn 
  • 1 dl room 
  • 50 g ijskoude boter 
  • 100 g dungesneden pancetta  
  • 1 gepekelde citroen, de schil in dunne reepjes gesneden
  • 1 tl rode pepertjes, fijn gesneden
  • enkele draadjes APOLLO PROFESSIONAL SAFFRAAN  
  • APOLLO PROFESSIONAL SALTWELL ZOUT 
  • APOLLO PROFESSIONAL KRUIDENMOLEN PEPER ZWART
  • 2 el APOLLO PROFESSIONAL BBQ SEAFOOD RUB

Bereiding

  1. Open de schelpen, maak de coquilles schoon onder koud stromend water, haal ze los van de schelp en droog ze. 
  2. Kook voor de saus de wijn in met de SAFFRAAN, de fijne venkelblokjes, SALTWELL ZOUT en KRUIDENMOLEN PEPER ZWART tot één derde.
  3. Voeg de room toe en laat nog iets inkoken.
  4. Kruid de coquilles met de BBQ SEAFOOD RUB, besmeer ze met wat olijfolie.
  5. Zet inmiddels een zoutsteen op de hete barbecue en laat deze zeker een half uur heet worden.
  6. Grill de coquilles kort om en om op de hete zoutsteen , grill ook de plakjes pancetta kort en krokant.
  7. Verwarm de saus en voeg de ijskoude boter toe en ook het fijn gesneden venkelgroen en de reepjes citroen.
  8. Schep de saus in de schelpen, leg de coquilles erop en decoreer met de plakjes pancetta, reepjes citroen, de rode pepertjes en eventueel wat zeegroenten.