Uiencake

Uiencake

  • Vegetarisch
  • Aperitiefhapjes, Traiteurgerechten, Voorgerechten

Ingredients

10 person(s)

  •  400 g GEKARAMELISEERDE UI Apollo Essential
  • 15 g PEPPER & SALTMIX Apollo Professional
  • 500 g (Tarwe)bloem 
  •  40 g Bakpoeder  
  • 120 g Margarine  
  • 320 ml Magere melk 
  • 2 st Eieren 
  • 300 ml Zure room  

Preparation

Cooking duration : 40 min

1. Meng de bloem, bakpoeder, magere melk, en de PEPPER & SALTMIX door elkaar. Voeg de margarine en 100 g van de UIEN toe en meng tot het eruit ziet als kruimeldeeg.   

2. Giet het in een vorm. Verwarm de oven voor op 200°C.   

3. Meng de zure room met het ei, en werk de taart af met een laag UIEN. Bestrijk de uien met het roommengsel.   

4. Bak in de oven gedurende 35-40 minuten.