Wilde eendenborst met spinazie en morilles jus.
- Eend
- Hoofdgerechten
Ingredients
10 person(s)
- 50 g Sjalot
- Morilles gedroogd
- 1 st Apollo Professional Kruidnagel CLOVE2901-01
- 2 st Apollo Professional Jeneverbes JUNIP2009-01
- 5 st Apollo Professional Peperkorrels PEPPB2702-01
- 5 dl Apollo Professional Demi glace AW10236-01
- 50 g Roomboter
- 5 st Wilde eendenborst heel (10 filets)
- Apollo Professional Pepper & salt mix AD06329-01
- Apollo Intenses Rozemarijn Citroen A457000-07
- 1,5 k Verse spinazie
- 10 g Apollo Essential Knoflookpuree GARLI1906
- Apollo Essential Glaze wasabi soja A407125-01
- 1 takje Verse rozemarijn
- 1 takje Verse tijm
Preparation
· Maak de eendenborst schoon.
· Zet de sjalot met de karkas van de eend aan.
· Voeg hier de kruiden en de morilles aan toe.
· Blus dit af met de demi glace.
· En laat dit rustig 2 uur trekken.
· Zeef de jus.
· Monteer af met de boter
· Bestrijk de eend met de marinade
· Was de spinazie.
· En roerbak de spinazie samen met de knoflookpuree.
· Bak de eend rosé.
· Voeg de verse tijm en rozemarijn toe tijden het bakken
· Breng op smaak met de Pepper & Salt mix
· Dresseer het bord met de spinazie, trancheer de eend serveer de jus hierbij.
· Garneer af met glaze wasabi soja.
Informations mentioned concerning allergens only applies to Apollo's herbs and spices and others Apollo's products. Our recipes are given for informational and non-binding purposes