Wilde eendenborst met...

Wilde eendenborst met spinazie en morilles jus.

  • Eend
  • Hoofdgerechten

Ingredients

10 person(s)

  •  50 g Sjalot 
  • Morilles gedroogd 
  • 1 st Apollo Professional Kruidnagel CLOVE2901-01 
  • 2 st Apollo Professional Jeneverbes JUNIP2009-01 
  • 5 st Apollo Professional Peperkorrels PEPPB2702-01 
  • 5 dl Apollo Professional Demi glace AW10236-01 
  • 50 g Roomboter 
  • 5 st Wilde eendenborst heel (10 filets) 
  •  Apollo Professional Pepper & salt mix AD06329-01 
  •  Apollo Intenses Rozemarijn Citroen A457000-07   
  • 1,5 k Verse spinazie 
  • 10 g Apollo Essential Knoflookpuree GARLI1906 
  • Apollo Essential Glaze wasabi soja A407125-01 
  • 1 takje Verse rozemarijn  
  • 1 takje Verse tijm 

Preparation

 · Maak de eendenborst schoon. 

· Zet de sjalot met de karkas van de eend aan. 

· Voeg hier de kruiden en de morilles aan toe. 

· Blus dit af met de demi glace. 

· En laat dit rustig 2 uur trekken. 

· Zeef de jus. 

· Monteer af met de boter 

· Bestrijk de eend met de marinade 

· Was de spinazie. 

· En roerbak de spinazie samen met de knoflookpuree. 

· Bak de eend rosé. 

· Voeg de verse tijm en rozemarijn toe tijden het bakken 

· Breng op smaak met de Pepper & Salt mix 

· Dresseer het bord met de spinazie, trancheer de eend serveer de jus hierbij. 

· Garneer af met glaze wasabi soja.